Test av säsongens glassnyheter

2015-03-30 19.20.23Igår fyllde ju min bättre hälft ytterligare ett jordsnurr och istället för att köpa en tårta, som han ändå inte tycker så mycket om, köpte jag de av säsongens nyheter i GB:s glassutbud jag kunde hitta och kvällen ägnades åt glassprovning! Mycket smarrigt!

Vi provade alla glassar båda två och fick väl några klara favoriter och några som vi kanske inte var så förtjusta i.

2015-03-30 19.20.35Daim Chocolate – som vanlig Daim fast med chokladglass istället för vaniljdito
På pappret var det upplagt för att jag skulle älska den. Chokladglass är my thing liksom. Men. Nej, det funkade inte riktigt. Minns Daim Päron och saknar den väldigt. Erik som inte är så förtjust i chokladglass tyckte att den var mycket bättre än vad han väntade sig.

Cornetto Peanut Butter Love – strut med jordnötsglass
Igen, på pappret upplagt för succé. Igen inte riktigt ända fram. Lite för sliskigt för mig. Erik satte i sig den utan problem.

Calippo Shots Lemon & Cola – iskulor med citron- och colasmak
Jag tyckte faktiskt att den var lite uppfriskande. Det kan ha varit för att vi ätit väldigt mycket tunga, gräddiga glassar innan men en varm sommardag och en behöver något svalkande och jag kan se att den funkar. Erik tyckte att den var god minus citronkulorna. Då blir det ju egentligen bara en vanlig Calippo men, jaja.

Magnum Dolce Gabbana – rent tekniskt inte en av säsongens nyheter utan en glass som togs fram till 25-årsjubiliéet för, eh, ganska länge sedan men den var ny för oss. Vit choklad och pistage
Helt klart min favorit! Jag älskar pistage och vit choklad. Erik gillade den också. Enda smolket i bägaren är att det står Dolce Gabbana på den och sedan deras uttalande för ett tag sedan mot samkönade äktenskap är jag inte så sugen på att ge dem support alls faktiskt. Synd på så god glass men principer kostar ju som ni vet.

Magnum Pink – hallonglass och rosa choklad
Eriks första reaktion var att det smakade som smaksatt penicillin. Det ligger något i det. Tämligen artificiellt och den rosa-skimrande chokladen kändes inte så rolig faktist. Inte någon hit i det Woldska palatset.

Magnum Black – Espresso/kaffeglass med mörk choklad
Överraskande god! Det här kan bli en framtida dessertklassiker för sommarkvällar efter grillning och man liksom inte har hunnit fixa med gräddtårta och whatnot.

Marabou Schweizernöt – hasselnötsglass med, ja såklart, schweizernötöverdrag
Kvällens stora överraskning! Jag gillar inte Schweizernöt i vanliga fall men eftersom även glassen var hasselnöt så funkade det. Hade det varit vanlig vaniljglass hade den inte fått många poäng. Erik sa bara att den smakade som förväntat och fortsatte äta på sin Cornetto.

Det är då tre glassar som vi inte smakade denna omgång. En Magnum Yoghurt Fresh (såg den inte på Hemköp), Ben & Jerry Cinnamon Buns (har vi smakat i full-size och ja, den smakar verkligen kanelbulle) och R-Ice som är en ”mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri, 100% vegetabilisk, vaniljrisglass med chokladrippel i majsvåffla”. Vaniljglass med choklad har man smakat förut liksom. Kändes inte så viktigt att prova.

Så, där har ni det. Årets glassar. Nu behöver ni inte prova alla och riskera att att köpa någon som inte är god. Vi tog smällen åt er kan man säga.

2015-03-30 19.30.36

Comments

comments